Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΑΘΛΑ ΥΠΕΝΩΜΟΤΑΡΧΟΥ ΕΝ ΛΑΜΠΕΙΑ (ΚΟΥΜΑΝΙ) 1910

Μας τηλεγραφούν εκ Κούμανι της Λαμπείας ότι ο υπενωμοτάρχης Παπαγιαννακόπουλος εισήλθεν ως κατακτητής εις το χωρίον την παρελθούσα εβδομάδα, και αφού το μένος του εξήντλησεν επί των ορνίθων των χωρικών, εστράφη προς τους ραγιάδες Κατοίκους του χωρίου και έδειρεν ανηλεώς τους Ιωάννην Βερβίταν, Ανδρέαν Τζογκλήν, Πανάγον Μιχτέρην, και Αλέκον Παπαδόπουλον. Τους βανδαλισμούς τούτους αναμένομεν να τιμωρήση και η γενική διεύθυνσις της αστυνομίας του νόμου Αχαιοήλιδας και η Εισαγγελεία των πλημμελειοδικών Πύργου.

Υποθέτουμε ότι οι αγαθοί χωρικοί της Λαμπείας ψηφίζοντες υπέρ τη Ανορθώσεως, εφρόνουν ότι η βασιλεία της κότας – πήττας είχε λήξει και ότι ο βούρδουλας του χωροφύλακα θα ήτο ιστορικόν μόνον μνημείον φαύλης εποχής παρελθούσης ανεπιτρεπτεί. Αναμένουμε τας ενεργείας του κυρίου Κόνδη και του κυρίου Μανουσοπούλου.


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates