Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μαρία Κ. Θωμά (Τσατσαρέλη) 1937-2024

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Παρασκευή 7.06.2024 η Μαρία, σύζυγος +Κωνσταντίνου Θωμά (Τσατσαρέλη), που γεννήθηκε πριν 87 χρόνια  στο  Αντρώνι.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στις 16:00 στη γενέτειρά της.

Στα παιδιά της Γιώργο, Χρυσάφω, Χρήστο και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση τον  συμπατριώτη τη μας Παύλο Ν. Πανούτσο!

Η θειά Μαρία (19.03.1937) ήταν μια καλοσυνάτη αλλά άτυχη γυναίκα αφού έχασε τον σύζυγό της στα 35 της από εργατικό ατύχημα στις 31.08.1971, (έπεσε από την σκεπή του Γκουρόγιαννη). Στάθηκε όμως «βράχος» και έβγαλε αξιοπρεπώς στην κοινωνία και τα τέσσερα παιδιά της όπου ευτύχησε να δει 10 εγγόνια. Πατέρας της ήταν, ο Γεώργιος Πανούτσος (1910 - 1940) που σκοτώθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο ως στρατιώτης του 52ου Σ.Π. στο ύψωμα 1220 (Μάλι Σερβάνι) Βόρ. Φράταρι, ανατολικά της Κλεισούρας της Βορείου Ηπείρου στις 23.12.1940 σε ηλικία 30 χρόνων όταν η Μαρία ήταν δύο χρόνων. Η μάνα της ήταν η Χρυσάφω, κόρη του Ηλία Παπαντώνη (1854). Η Χρυσάφω έμενε έως το τέλος της ζωής της στου Τσατσαρέλη με την τσούπα της όπου μαζί ήταν και ο πεθερός της ο Νίκος Θωμάς (Τσατσαρέλης) που πολλοί στο χωριό νόμιζαν ότι είναι ζευγάρι. Πριν ένα χρόνο στις 25.05.2023 έχασε τον γιό της Νίκο. Η θειά Μαρία προσέφερε αντικείμενα στο Λαογραφικό μας Μουσείο όπου θα μνημονεύεται εις τους αιώνες και πριν τρία χρόνια βοήθησε στο στήσιμο του αργαλειού στο Μουσείο..


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates