Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑ...!!!

Αυτοσχέδιο τραγούδι των συμπέθερων: "ΕΛΑ ΕΔΩ ΣΥΜΠΕΘΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ...."

Τραγουδούν: Ο αείμνηστος Βασίλης Πανούτσος από το Αντρώνι και ο Γιάννης Μάντης από τα Λαβδαίϊκα Αμαλιάδας. Διακρίνεται και ο αείμνηστος γλετζές και φίλος Χρήστος Ζεύλας!
Καταγραφή στο Σώστι Αμαλιάδας την Πέμπτη 28-1- 2010.
Βίντεο Κώστας Παπαντωνόπουλος και Ηλίας Τουτούνης

Με την «πάσα» που μας έδωσε ο Ηλίας στο facebook θα θέλαμε να σας πούμε διό λόγια για την συνάντηση μας εδώ, ύστερα από χρόνια…, με τον μπάρμπα Βασίλη Πανούτσο.

Όταν μας είδε εκεί με τα συμπράγκαλα (κάμερες τρίποδα κλπ) αδυνατούμε να περιγράψουμε την έκπληξη του, την χαρά του ή την ντροπή του που ένα ολόκληρο χωριό ανέχτηκε την εξορία του για πολλά πολλά χρόνια…!
Από εκεί…, και σε λίγο χρόνο από αυτή την εκπληκτική συνάντηση, ένα «ντάλα μεσημέρι» πίναμε καφέ στην πλατεία στο Αντρώνι.
Έκτοτε κάναμε πολλά…που εν καιρώ θα παρουσιάσουμε αλλά το πιο σπουδαίο ήταν να τον καταγράψουμε να χορεύει στην πλατεία με τον αείμνηστο γιο του Κώστα που μας έφυγε πολύ νωρίς.
Υγ παρακαλούμε τους απογόνους…, να μην ακούν τις σειρήνες και να τοποθετήσουν το ταβούλι του στο Λαογραφικό Μουσείο όπως ήταν η επιθυμία του!
 
 

Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates