Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

«Μούγκα στην στρούγκα» από την «Πρωινή» και το «Ιόνιον FM” σε μηνύματα αναγνωστών.

Γράφει: ο Κώστας Παπαντωνόπουλος

Δείτε πως απαξιώνει ο Τύπος της Ηλείας τους αναγνώστες του! .

Αναφερόμαστε εδώ στην Εφημερίδα «Πρωινή» και το Ρ/Σ «Ιόνιον FM».

Πριν λίγες μέρες μου έστειλαν το δημοσίευμα της «Πρωινής»  με τίτλο «Κόντρα και έκτακτο συμβούλιο στη Γαστούνη για τον Γεώργιο Σισίνη» που το υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Διάβασα το άρθρο και το κείμενο που παρέθεσα κάτω στις 26.10.2022, 14:49,  τις αντιρρήσεις μου αφού πρώτα τους έγραψα όλα τα στοιχεία μου, μέιλ και την ιστοσελίδα που εκπροσωπώ.

Μου απάντησαν το σύστημα ότι: «το μήνυμά σας περιμένει έγκριση». 

Το μήνυμα βέβαια δεν εγκρίθηκε ποτέ ούτε θα εγκριθεί όπως δεν εγκρίθηκε και από το ραδιόφωνο και τους δημοσιογράφους του “Ιόνιον  FM” Κολόκα Αργυροπούλου με το ίδια σχεδόν θέμα:

Απάντηση προς τον Ρ/Σ Ιόνιον FM για τον Σισίνη» που μπορείτε να δείτε εδώ

Τα Μέσα ενημέρωσης της Ηλείας, έντυπος - ηλεκτρονικός, ραδιόφωνα κλπ περιοδικά εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων, είναι με το σύστημα και δεν μπορούν να «σπάζουν αυγά», ζουν κυρίως με τις  διαφημίσεις των πολιτικών γι αυτό και έχουν απαξιωθεί από τους σκεπτόμενους Ηλείους.

Όσο για τους φανατικούς Σισινικούς που τους παρέσυραν οι ως τώρα Ιστορικοί μας ας προσέξουν για να μην τους «φτύνουν» αργότερα τα παιδιά και τα εγγόνια τους διότι ο Τουτούνης δεν αστειεύεται και τα περισσότερα έγγραφα που παραθέτει ως τώρα αλλά και τα περισσότερα που έρχονται στο επόμενο βιβλίο μας είναι από τα «Γενικά Αρχεία του Κράτους» υπογεγραμμένα από τους πραγματικούς αγωνιστές και όχι τους «μαϊμού» Σισινικούς και δεν αμφισβητούνται κύριοι το δήμου Πηνειού και άλλοι!

Όσα είπε σε υπαγορευμένο κείμενα ο τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και τα άλλα που ισχυρίζεται ο κ. Βασιλείου τα «ακούμε βερεσέ»!

Το δημοσίευμα της «Πρωινής»:

Κόντρα και έκτακτο συμβούλιο στη Γαστούνη για τον Γεώργιο Σισίνη!

-Την αντίδραση του προέδρου Σπ. Βασιλείου προκάλεσε ανάρτηση του Ηλ. Τουτούνη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Έκτάκτως θα συνεδριάσει εντός των ημερών το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού, προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση ένα ζήτημα ιστορικής φύσης, η υστεροφημία και η ιστορική κληρονομιά του Γεωργίου Σισίνη, ενός εκ των πρωταγωνιστών  κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 Η πρωτοβουλία της έκτακτης συνεδρίασης ανήκει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρο Βασιλείου, ο οποίος εξέφρασε με ανάρτησή του την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανάρτηση του λαογράφου Ηλία Τουτούνη στο facebook, στην οποία αποδίδεται παιδεραστία στον Σισίνη με βάση μαρτυρία του οπλαρχηγού Γιάννη Γκούρα.

Ο κ. Βασιλείου επικαλέστηκε σε ανάρτησή του την τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τον ΣΙσίνη,  με την οποία υπογραμμίζεται η συνεισφορά του στο Σύνταγμα του Άστρους και γενικότερα στην Επανάσταση.
«Η Ιστορία γράφεται! Η τοποθέτηση του π Π τ Δ κ Προκοπή Παυλόπουλου είναι η κορυφαία θέση του Κράτους για τόν πρόεδρο της Γ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος και την προσφορά τού στον Αγώνα τού Έθνους . Το Σύνταγμα αυτό φέρει, σε αξιοπρόσεκτο βαθμό, την «σφραγίδα» του Γεωργίου Σισίνη σε ό,τι αφορά τα κοινοβουλευτικά του χαρακτηριστικά. Και μάλιστα χαρακτηριστικά, τα οποία ανάγουν την τότε Βουλή ως «θεσμικό αντίβαρο» στις εξουσίες του Κυβερνήτη, που προέβλεπε το Σύνταγμα της Τροιζήνας. Επιπλέον, ο Γεώργιος Σισίνης διακρίθηκε για την προσπάθειά του να διασφαλίσει την ενότητα των Ελλήνων, σε μιαν εποχή όπου οι διχασμοί έθεταν σε κίνδυνο την πορεία της Εθνεγερσίας προς την ευόδωσή της. Το πνεύμα Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Σισίνη προκύπτει σαφώς και μέσ’ από το κείμενο της εμβληματικής Προκήρυξης, την οποία συνέταξε και υπέγραψε ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη, την 11η Φεβρουαρίου 1827. Πέραν των άλλων, από το κείμενο της εν λόγω Προκήρυξης προκύπτει σαφής επιρροή των «Ηθικών Νικομαχείων» και των «Πολιτικών» του Αριστοτέλους, γεγονός ενδεικτικό της παιδείας του Γεωργίου Σισίνη, στην οποία έγινε αναφορά προηγουμένως. Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού θα φέρω ως θέμα τη δημοσίευση εναντίον του Γεωργίου Σισίνη», ανέφερε.

 Η επίμαχη ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδρασή του, έχει τίτλο «Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΣΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΥΡΑ…!» και αναφέρει τα εξής.

«Σ΄ αυτούς σήμερα φτιάχνουμε προτομές, απαγγέλουμε τον Εθνικό μα Ύμνο και τους έχουμε ως υπόδειγμα Ελλήνων…! Στις 25 Δεκέμβρη του 1824 κατά τον τότε Εμφύλιο πόλεμο, ο Γκούρας λεηλατώντας το σπίτι του Σισίνη βρήκε κάλπικες σφραγίδες και γράμματα ενοχοποιητικά και ένα σωρό δείγματα ατασθαλίας, ενώ ο κακός της Κυλλήνης δαίμων, ο υπερφίαλος Κοτζάμπασης Σισίνης είχε φύγει με τον γιο του για την Ζάκυνθο, όπου τον υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα οι Ζακυνθινοί. Ο Γκούρας του έστειλε το παρακάτω γράμμα:

«Θεοσεβέστατε Σισίνη Γεώργιε.

Ευρήκα στο σπίτι σου της βούλαις της καλπαζουνίας, και δια να μην τύχει και δεν το πιστέψεις, ιδού όπου σου τις σημειώνω απάνου στο χαρτί, με τις οποίας βούλωνες εις το μέτωπο και εις την καρδίαν όλους τους δυστυχείς εγκατοίκους της επαρχίας Γαστούνης και όλους τους Έλληνας…………………………………

Καλόν ήτο να γυρίσεις, εδώ όπου σε ζητούν οι συνεπαρχιώτες σου και σε επιθυμούν όλοι οι συνηλικιώται σεβάσμιοι γέροντες…

Σε καρτερεί και εκείνος όπου του επήρες με βιαν την ωραία του γυναίκα και την χαίρεσαι. Αυτός ο δυστυχής είναι ο Αντωνάκης Δημακόπουλος. Δεν ευχαριστήθεις, ενάρετε γέροντα, ότι του υστέρησες την γλυκυτάτην συμβίαν, αλλά αναχωρώντας για την Ζάκυνθον του άρπαξες με βιαν και το κοριτζάκι του χρονών εννέα να το μεταχειριστείς ίσως, εις τα χριστιανικά σου γερατειά καλέ άνθρωπε! Διατί εκάθησες εις Ζάκυνθον αντίκρυ της επαρχίας σου, ως ο Αδάμ απέναντι του παραδείσου! Υγίαινε!

Την 25 Δεκέμβρη 1824 Γαστούνη Ιωάννης Γκούρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. 

Το μήνυμά μας:

Απάντηση προς τον Ρ/Σ «Ιόνιον FM» για τον Σισίνη

Η ανακοίνωση του Ρ/Σ "IONION FM":

Ενόχλησαν τη Γαστούνη οι αιτιάσεις Τουτούνη για Σισίνη

Παρέμβαση υπέρ του αείμνηστου οπλαργηχού της Γαστούνης, Γεώργιου Σισίνη, έκανε σήμερα στο "IONION FM", ο δημοτικός σύμβουλος Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου, με αφορμή τις επισημάνσεις του λαογράφου Ηλία Τουτούνη, για την αμφιλεγόμενη στάση του οπλαρχηγού κατά την έναρξη και την διάρκεια της ελληνικής επανάστασης το 1821. Ο κ. Βασιλείου τόνισε στο IONION FM, την συμβολή του Σισίνη στους αγώνες απελευθέρωσης και την τιμητική εκλογή που έλαβε ως πρώτος πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου. Επίσης σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος τον κατέταξε στην 15η θέση της σειράς των ελλήνων ηρώων. Σημειώνεται ότι ο κ. Τουτούνης είχε αναφέρει πηγές που καταγράφουν ότι ο Σισίνης κράτησε μια επιφυλακτική στάση στην έναρξη της επανάστασης ως προεστός εκείνη την περίοδο και κατόπιν συνέβησαν περίεργα γεγονότα στις μάχες που συμμετείχε με ήττες των Ελλήνων. Ο κ. Βασιλείου απάντησε ότι πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες.

Απάντηση:

Η απάντηση για το ίδιο θέμα στο «Ιόνιον FM» το 2013

Προς τους συντελεστές της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ», κ. Δημήτρη Κολόκα και κ. Γιώτα Αργυροπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ιόνιον FM».

Θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις σχετικά με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή σας, την Πέμπτη 28.03.2013 και συγκεκριμένα με την παρέμβαση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου, με αφορμή τις επισημάνσεις του λαογράφου και συγγραφέα Ηλία Τουτούνη, για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του εκ Γαστούνης Κοτσαμπάση Γεωργίου Σισίνη και των διαδόχων του.

Την ιστορία αυτή ξεκίνησε η «αφεντιά» μου, ύστερα από μια αντιπαράθεση που είχα με ένα συντοπίτη μου από την ορεινή Ηλεία, υποστηριχτή του Σισίνη. Είχα αρχίσει τότε να δημοσιεύω στο διαδικτυακό τόπο που διατηρώ (www.antroni.gr) ιστορικά ντοκουμέντα από διαφορές πηγές που αναφέρονται στην ζωή και τη δράση των Σισίνηδων της Γαστούνης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Ηλίας Τουτούνης, φίλος της σελίδας, με δεκάδες έγγραφα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Μοναδικός σκοπός μας ήταν η δημοσιοποίηση της ιστορικής αλήθειας μέσα από ντοκουμέντα που είχαμε στα χέρια μας σχετικά με το ρόλο που έπαιξε ο δικός μας Κοτσαμπάσης, ο Σισίνης της Ηλείας.

Για την πλήρη ενημέρωση των ακροατών σας, σας παραθέτω, παρακάτω, συνδέσεις με πηγές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα.

Παρακαλώ να τεθούν υπόψη του κ. Βασιλείου για να ενημερωθεί επαρκώς (κάτι που θα ήταν χρήσιμο προτού υψώσει τις τοπικιστικές «κορώνες»). Θα περιμένω υπομονετικά να αντικρούσει με στοιχεία τα δημόσια έγγραφα (Γ.Α.Κ.) και εάν έχει δίκιο δεν θα διστάσω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Επίσης, θα ήθελα να μας πληροφορήσει (μιας και κατάγεται από τη Γαστούνη) γιατί στη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτήριων της προτομής του Σισίνη, ένας συντοπίτης του χαστούκισε το πρόσωπο του «ήρωα», φωνάζοντας: «Ρε καριόλη, κάτι τύποι σαν και εσένα κατάντησαν την Ελλάδα έτσι!».

Κ. Κολόκα και κ. Αργυροπούλου, τόσο εγώ όσο και ο κ. Τουτούνης δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να στραφούμε εναντίον κάποιου που έδρασε πριν από διακόσια χρόνια. Αντίθετα, αγαπάμε τον τόπο μας και καθημερινά το αποδεικνύουμε αφιερώνοντας ανιδιοτελώς τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας στην Ηλεία μας.

Κώστας Παπαντωνόπουλος

Μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα www.antroni.gr και αναφέρονται στην δράση και τον ρόλο του Σισίνη και των διαδόχων του προεπαναστατικά, κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά και μετεπαναστατικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και μια νέα σειρά εγγράφων με το ίδιο θέμα.


Εκτύπωση   Email

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates