Καλώς ορίσατε στην αρχαιότερη ιστοσελίδα της Ηλείας, στο Αντρώνι και στην Ορεινή Ηλεία.

Είναι οι κατάφυτες διαδρομές μέσα στις βελανιδιές και στα πλατάνια στο κέντρο της Κάπελης με τις απόκρημνες πλαγιές, τα σκιερά φαράγγια με τις πολλές σπηλιές, τους καταρράκτες, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές, με τις δροσερές πηγές και τα καθαρά ποτάμια... Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα νόστιμα φαγητά και το καλό κρασί, τα αρχοντικά γλέντια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Παναγιώτης Λαζαράκης (Τσακουμάκης) 1929-2016 ΖΑΧΑΡΑΙΙΚΑ

Έφυγε χθες Σάββατο 31.12.2016 ο μπάρμπα Πάνος Λαζαράκης (Τσακουμάκης) που γεννήθηκε πριν 87 χρόνια στο Αντρώνι.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 2.01.2017 στα 14.00 στα Ζαχαραίικα.
Στη σύζυγό του Μαρία, στα παιδιά του Χρήστο, Γεωργία, Δήμητρα και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο μπάρμα-Τσακουμάκης (έτσι τον αποκαλούσα), ήταν ένας πολύ καλός και ευχάριστος άνθρωπος, οικογενειάρχης, τίμιος, βιοπαλαιστής της ζωής, κοινωνικός και με άφθονο χιούμορ - πειραχτήρι.

Ο μπάρμπα Πάνος, πριν δέκα πέντε περίπου χρόνια έχασε σε τροχαίο τον πολυαγαπημένο του γιό Σωτήρη.

Παρότι η ζωή του επιφύλαξε εκπλήξεις δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε, πρόκοψε, έκανε σπίτια, πολλά πράματα και ένα τσουβάλι συμφωνητικά (συμβόλαια) με χωράφια όπως μου εκμυστηρεύθηκε ότι είχε.

Υπάρχει αρκετό υλικό στο αρχείο μου με τον μπάρμα-Τσακουμάκη. Θα δείτε βίντεο εδώ στο άρθρο: «Η κόρη του Αγά της Πάτρας» - «Πάρε με και μένα Θανάση» Αφήγηση του Θαν. Πανόπουλου.
Ευχαριστώ τον φίλο της σελίδας Γιώργο Μαρκόπουλο για την ενημέρωση.

Η αφεντιά μου με τον Τσακουμάκη


Εκτύπωση   Email

Κεντρική Σελίδα

Ο Τόπος μας

Παράδοση

Πολυμέσα

Ιστορία

Αναδημοσιεύσεις

Free Joomla! templates by Engine Templates